Travel IT House > Turizmde Gelecek > Dijitalleşme > 2021 en yeni 25 Global Seyahat Girişimi (Startups)

20219 sonu itibarıyla seyahat sektörü hiç beklenmedik bir değişime girdi. Seyahat, turizm ve misafirperverlik, yıkıcı bir yılın son birkaç ayına ulaştığı için zor bir noktada.

Havayolları, oteller ve diğer ürün tedarikçileri, ülkeler sınırları açarken veya kapatırken veya hareketi kısıtlarken operasyonları yeniden başlatmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Sektörün gerçekçi tahminleri, boş zaman seyahatlerinde 2019 hacim seviyelerine geri dönme hissinin oluşmasından normalleşme çalışmaları sonrası en az 12 ay olacağını gösteriyor. Ayrıca, iş seyahatlerinin önünde çok farklı bir gelecek olabilir.

Geleneksel olarak, PhocusWire, her Kasım ayında Phocuswright Konferansı’nın başlangıcını yıllık Hot 25 Startup’ın yayınlanmasıyla kutladı.

Endüstrinin çarkları dönmeye devam ediyor ve birçok yeni şirket, hizmetleriyle iyileşmeye yardımcı olmak için ellerinden geleni yapıyor ya da kendi pazarlarında veya bölgelerinde toparlanmadan yararlanmak için iyi bir konumdadır.

Kısaca: Bu yılki En iyi 25 Global Seyahat Girişimi, küresel pandeminin başlangıcını atlatmış ve eşit derecede önemli olan 2021’de başarılı olabilecek şirketlerin bir koleksiyonudur.

Sektörün içinde bulduğu alışılmadık koşullara rağmen, önceki yıllardan kullandığımız kriterler hala geçerliliğini koruyor: müşteri tabanını büyütme ve coğrafi olarak genişleme yeteneği, ürün yeniliği ve liderlik ekibinin kalitesi.

Bu yılki listede yer alan tüm şirketler son beş yılda oluşturuldu.

Salesforce desteğiyle üretilen 2021 koleksiyonu aşağıda listelenmiştir. Her bir Girişim ​​hakkında ayrıntılar için şirket adına tıklayın.

Girişimleri inceledikten sonra birçoğunun seyahat sektörü değişim ihtiyacı ve insanlara fayda için olduğunu görebilirsiniz. Mesela Dream Drive Japon’ya da başlamış ama ülkemiz için, doğa ve tarih cenneti ülkemiz için kullanışlı ve iyi bir yatırım olabilir.

Bir diğeri Space Perspective yakın gelecekte herkes için erişilebilir olacak olan uzay seyahatleri ile ilgili yatırım yapıyor.

Air Doctor

Anyplace

Beachy

BeRightBack

Buser

CheKin

CityGuyd – CityGuyd, gezginlere, kullanışlı ve erişilebilir bir formatta ve birden çok dilde kişisel bir deneyim yaratan artırılmış gerçeklik tabanlı bir tur rehberi sağlar.

Dream Drive

Entrada Insights

Kyte

Maidbot – Maidbot, oteller, kiralamalar ve diğer ticari alanlar için otomatik temizlik robotları sağlar.

Pace

Rebound Travel

SanSee Systems

Sebiya – Sebiya, seyahat ile ilgili kiralama şirketlerini misafirlerine tam hizmet, dijital seyahat deneyimleri sağlamak için gereken teknolojiyle güçlendirmek için tasarlanmış tüm ihtiyaçların bir arada olduğu bir misafir deneyimi sistemidir.

Smooss

Space Perspective– Space Perspective, yalnızca astronotlara değil, tüm insanlara Dünya’yı uzaydan bir gezegen olarak görme fırsatı sağlamak için oluşturulmuş bir insan uzay uçuş şirketidir.

Tentrr

Tripkicks

Troop Travel

Trueface

Volara

Vouch – Vouch, otel misafirlerine 24 saat hizmet sağlamak için yapay zeka kullanan, uygulamasız, sohbet tabanlı bir dijital konsiyerj sağlar.

Wayaj – Wayaj, gezginlerin ve seyahat operatörlerinin karar verme süreçlerini ve seçimlerini bilgilendirmek için kullanabilecekleri kaynaklar ve araçlar sağlayarak sürdürülebilir bir turizm endüstrisini destekleyen çözümler sunuyor.

Zamna

Kaynakça: https://www.phocuswire.com/Welcome-Hot-25-travel-startups-2021

Blog Yazılarımız

Seyahat ve Teknoloji ile ilgili her türlü blog ve yazıları burada bulabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi almak veya paylaşmak istediğiniz yazı veya bilgi varsa tarafımıza mail@travelithouse.com maili üzerinden ulaşabilirsiniz.